RALLY TOKO

        Toivomme uusia iloisia harrastajia joukkoomme! Tulevat kurssit löydät kalenteristamme.

Rally Toko on siirtynyt Suomen Palveluskoiraliiton (SPKL) alaisuuteen. Koirakerho ei ole kyseisen liiton jäsen, joten tällä hetkellä et voi kilpailla tässä lajissa seuraa edustaen. Pyydämme ottamaan yhteyttä hallituksen jäseniin, mikäli haluat edustaa SUKKia kilpaillessasi.

Rally-toko on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

Tässä lajissa on tärkeintä ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. 

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana.

Koulutuskentiltä löytyy kattava välineistö. Teuvalla tehtäväkyltit kaikkiin kilpailuluokkiin ja Jurvassa on tällä hetkellä alokas- ja avoinluokka.
Koulutuskentiltä löytyy kattava välineistö. Teuvalla tehtäväkyltit kaikkiin kilpailuluokkiin ja Jurvassa on tällä hetkellä alokas- ja avoinluokka.
Suupohjan koirakerho
E-mail: suupohjankoirakerho@gmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita